اخباروگزارش های کارگری 14 اردیبهشت ماه 1404

اخباروگزارش های کارگری 14 اردیبهشت ماه 1404

زنده باداول ماه مه روزهمبستگی جهانی کارگران علیه نظام سرمایه داری

گسترده تر و مستحکمتر باد همبستگی کارگران درراه دستیابی به مطالباتشان

زنده و جاوید باد 12اردیبهشت روز معلم سالروز به قتل رسیدن دکترخانعلی مقابل مجلس در سال 1340بدست دژخیمان رژیم سلطنتی

– برگزاری مراسم یادبود ولی حق شناس با حضور فعالان صنفی، سیاسی و اجتماعی

– بلاتکلیفی چهار بازداشتی تجمع روز معلم، پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت، در بند ۲۰۹ اوین

– گزارش مراسم روز جهانی کارگر (۱ می) در زندان زنان اوین

– بیانیه جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به مناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم

– یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اهوازورشت مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان و گیلان،

شوش مقابل فرمانداری شهرستان و

تهران تجمع مشترک جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی، مخابرات وفرهنگی مقابل سازمان تامین اجتماعی

2- ادامه اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با راهپیمایی وتجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد درشهرهای اصفهان و کرمان با شعارهای«فولادی دادبزن حق توفریادبزن»،« فریاد فریاد از این همه بیداد»،«هم مجلس هم دولت دروغ گفتند به ملت»،«هم مجلس هم دولت دروغ میگند به ملت»، «دزدیاتون کم کنید مشکل ما رو حل کنید»،«گرانی تورم بلای جان مردم»و….

– تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان ارتش نسبت به عدم افزایش حقوق مقابل کانون‌های بازنشستگی چند شهرستان

– ادامه اعتراضات کارگران رسمی استخدام سال 92 نفت نسبت به سطح پایین حقوق و عدم اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت وقانون 5 ساله پیمانی برای رسمی کامل شدن مقابل وزارتخانه در تهران

– دومین تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک نسبت به عدم پرداخت مطالبات درسال جدید

– اعتراض کارگران شهرداری ایذه نسبت به ملا خورشدن عیدی و حرکات نمایشی شهردار

– ادامه اعتراضات لنجداران استان بوشهر نسبت به قانون جدید ته لنجی با تجمع در بندر دیر

– تجمع اعتراضی کسبه و تولیدکنندگان الوند نسبت به قطعی مکرر برق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل اداره برق

– ادامه اعتراضات خریداران مدیران خودرونسبت به بلاتکلیفی وعدم تحویل سرموعد ماشین با تجمع مقابل ساختمان شرکت

– تجمع اعتراضی دانشجویان زن خوابگاه ولنجک دانشگاه بهشتی نسبت به قطعی آب وبرق

– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بازداشت نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران را به‌شدت محکوم می‌کند.

– کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های آزاد کارگری، بازداشت پنج تن از نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران را به‌شدت محکوم می‌کند.

– فاجعه‌ی مرگبار بندر رجایی؛ تداوم بی‌مسئولیتی و پاسخ‌ندادن نهادها

– جان باختن یک کارگر مقنی درقزوین براثر سقوط در چاه

– سوختگی‌های شدید 5 کارگر در حادثه آتش‌سوزی شهرک صنعتی محمود آباد قم؛وخامت حال 2 کارگر با سوختگی بالای 90 درصدی

*******

*برگزاری مراسم یادبود ولی حق شناس با حضور فعالان صنفی، سیاسی و اجتماعی

شنبه سیزدهم اردیبهشت ماه مراسمی با حضور فعالان صنفی معلمان، فعالان کارگری، فعالان سیاسی و اقشار مختلف اجتماعی در کلا چای بر سر مزار ولی حق شناس فعال صنفی معلمان و عضو هیئت مدیره کانون صنفی فرهنگیان گیلان برگزار شد .

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*بلاتکلیفی چهار بازداشتی تجمع روز معلم، پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت، در بند ۲۰۹ اوین

روز پنجشنبه در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، سه معلم بازنشسته ، آقایان ولی میرزا سیدی ،احمد حیدری و حسین عبادیان و آقای مهدی فراحی شاندیز معلم حق التدریس سابق بازداشت شده و هم اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین می باشند .

باوجود پیگیری های مکرر خانواده این عزیزان ، تاکنون پاسخی از طرف مراجع قضایی و امنیتی داده نشده و از اتهام های احتمالی آنها خبری در دست نیست .

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

*گزارش مراسم روز جهانی کارگر (۱ می) در زندان زنان اوین

زندان زنان اوین در سال جاری، مراسم روز جهانی کارگر را با برنامه ای شامل سخنرانی ها ، فعالیتهای فرهنگی، و ارائه و گفت و گو برگزار کرد. این مراسم که با هدف بزرگداشت تاریخ مبارزات کارگران در جهان و بررسی چالشهای اقتصادی-اجتماعی ایران و جهان ترتیب داده شد، در دو بخش اصلی اجرا گردید.

بخش اول: سخنرانیها، تاریخچه نگاری و استراحت و پذیرایی

آغاز با گروه سرود

مراسم با اجرای گروه سرود آغاز شد. گروه سرود ترانه انگلیسی «نان و گل های سرخ» (Bread and Roses) را همخوانی و اجرا کردند.

این ترانه که در سال ۱۹۱۱ توسط جیمز اوپنهایم سروده شد، به نمادی جهانی از مبارزات کارگران برای دستمزد عادلانه (نان) و زندگی شرافتمندانه (گلهای سرخ) و صلح تبدیل شده است.

نسرین خضری، فعال کارگری که در سال ۱۳۹۸ به اتهام حضور در مراسم روز کارگر به ۵ سال حبس محکوم شده، در ادامه تاریخچه ی روز ۱ می و علت نامگذاری آن به عنوان روز جهانی کارگر را تشریح کرد. او در انتها بر اتحاد کارگران به عنوان اتحادی جهانی تا رفع هرگونه استثمار ، ستم و تبعیض تاکید کرد

ایشان تاکنون نزدیک به سه سال بدون حتی یک روز مرخصی در زندان به سر می برد.

تحلیل وضعیت اقتصادی ایران:

دو تن از زندانیان به تشریح بحرانهای اقتصادی ایران پرداختند. موضوعات مطرح شده شامل تورم افسارگسیخته، فساد سیستماتیک، وضعیت معیشتی نامناسب کارگران، بیثباتی اقتصادی، استثمار نیروی کار، و فقر گسترده بود.

تاریخچه اعتصابات کارگری توسط ناهید خداجو ارائه شد:

ناهید خداجو، فعال کارگری و زندانی سیاسی دهه ۶۰، که محکومیت خود را در زندان اوین به دلیل حضور در بزرگداشت ۱می سال ۹۸ سپری میکند، گاه شماری مفصل از اعتصابات کارگری از سال ۱۳۵۵ منتهی به انقلاب ۱۳۵۷ و نیز فراز و فرودهای دهه های بعدی آن ارائه داد.

از جمله میتوان به سرکوب شوراهای کارگری در دهه شصت ، اجرای برنامه های اقتصادی سرمایه داری در ایران و تاثیر آن بر جنبش کارگری از دهه ۷۰ و ۸۰ به بعد و نیز شدت گرفتن جنبش های ‌کارگری در سال های اخیر و متعاقبا سرکوب تشکلات کارگران و جلوگیری از هرگونه تحرک کارگری با ذکر مثال های تاریخی اشاره کرد.

استراحت و بازدید از اسناد تاریخی

پس از پایان بخش اول، از زندانیان پذیرایی شد، برخی از زندانیان فرصت یافتند تا نگاهی به اسنادی تاریخی مکتوب از جمله خلاصه ای از «گاهشمار اعتصابات و اعتراضات کارگری ایران از ۱۲۸۵ تا ۱۳۹۷» بیندازند که به صورت کاغذ دیواری در دسترس قرار گرفته بود.

این اسناد ادوار مختلف اعتراضات کارگری و جزئیات رویدادهای کلیدی را دربرمیگرفت.

بخش دوم: فعالیتهای فرهنگی و بحثهای نظری

رقص کردی نماد مقاومت و زندگی:

بخش دوم با اجرای پرشور رقص کردی توسط گروهی از زندانیان آغاز شد. این رقص که با آهنگ محلی کُردی همراه بود، حضار را به وجد آورد و با تشویق آنان همراه شد.

یکی از زندانیان با تمرکز بر شکل گیری طبقات اجتماعی در تاریخ و ترسیم چشم اندازی از آینده خاورمیانه در رفع تبعیض، ستم و استثمار سخنرانی خود را ارائه داد .

در ادامه ارائه ای جداگانه حول پرسش کارگر کیست؟ ضرورت اعتصابات کارگری در تاریخ برای احقاق مطالبات کارگران صورت گرفت و در نهایت به طور مختصر حول مفهوم تضاد به عنوان مفهومی کلیدی نه تنها در سطح روش شناسی بلکه به عنوان مفهومی هستی شناختی سخن رفت.

در انتها، انیشا اسداللهی معلم و مترجم به مفهوم بی ثباتی ، معنا و پیامدهای بی ثباتی در کار و زندگی پرداخت. علاوه بر بی‌ثباتی همیشگی در جهان سرمایه‌داری، در الگوهای نئولیبرالی و پسانئولیبرالی این مفهوم دچار خصلت مضاعف و مفهوم کار دچار بحران شدت و نیروی کار از درون منشق و منزوی شده است.

از این رو نیازمند نگاهی نقادانه بر مفهوم کار در راستای اتحاد همه جانبه زحمتکشان هستیم.

*بیانیه جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به مناسبت روز جهانی کارگر و روز معلم

روز جهانی کارگر، روز همبستگی جهانی کارگران علیه کارِ مُزدی و سرمایه است. روز اتحادی وَرامرزی و انترناسیونال، فارغ از هر نژاد، ملیت، مذهب، زبان، قومیت، ایدئولوژی و رنگی.

روزی علیهِ هرآن‌چه که سرمایه‌داری جهانی در طول حیات خونبارش، از آن برای جنگ‌افروزی و کُشتارِ مردمِ بی‌گناه، ابزاری ساخته تا مناسباتِ ننگینِ ستم، استثمارِ طبقاتی و بهره‌کشی از گُردهٔ کارگران، زنان و کودکان را رسمیت بخشیده و میلِ جنون‌آمیز و سیری‌ناپذیرش در غارتِ ثروت و انباشتِ ناموزونِ سرمایه را تقدیس کند.

روز جهانی کارگر را در شرایطی گرامی می‌داریم که سازمان مللِ متحد، مجمعِ حاکمان و دُوَلِ مرتجعِ سرمایه‌سالارِ جهان، با ۱۹۳ عضوِ رسمی، بیش از ۵۶۰ روز است که در مقابلِ دیده‌گانِ مردمِ جهان، کشتارِ ده‌ها هزار کودک و پیر و جوان و آوارگیِ میلیون‌ها انسانِ بی‌گناه در فلسطین، یمن و لبنان را “وقیحانه” به نظاره نشسته است!

درست در زمانه‌ای که از هر دو کودک، یک نفرشان زیرِ خطِ فقر است و جهانِ با فاجعهٔ قحطی و گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

در روزگاری که ۹۰ درصد از کودکان غزه و در کل، ۴۴۰ میلیون کودک در سراسر جهان، در معرضِ فقرِ شدیدِ غذایی قرار دارند و همچنین، قریب به ۲ میلیارد نفر از ساکنان کرهٔ زمین، دسترسی برابر و عادلانه‌ای به منابعِ غذایی و آبِ آشامیدنیِ کافی، سالم و ایمن را ندارند.

جهانِ زیر سلطهٔ نظام‌های سرمایه‌داری، فجایعِ انسانی بی‌شماری را شاهد است:

اعتیاد و باندهای مخوف و مافیایی بین‌المللی مواد مخدر، تجارتِ سکس و بَرده‌داری جنسی، استثمارِ کودک به مثابهٔ نیروی کار، گرسنگی، بیکاری مزمن و روز افزون، کشتار و ترور، مشروعیت‌بخشی به حاکمیت‌های ارتجاعی-فاشیستی، آپارتایدِ جنسی و جنسیتی، زن‌کُشی، جنگ‌های قومی-مذهبی، تخریبِ محیط زیست، آلودگی آب و خاک و هوا، و هزاران فاجعهٔ خُرد و کلانِ دیگر؛ جهانی که با ظهور و تولدِ دوبارهٔ نئوفاسیسم، رو به نابودی است.

در روزجهانی کارگر، بیرقِ مبارزه در دستانِ خسته و رنج‌کشیدهٔ طبقه‌ای‌ست که با شعارِ “آزادی برابری، حکومتِ کارگری”، بر علیهِ غارتگرانِ سرمایه‌سالار و خدایانِ تبعیض و کُشتار، سینه سپر کرده است.

در حالی به استقبال روز جهانی کارگر و روز معلم (یادبودِ معلمِ ستم‌کُشته، ابوالحسن خانعلی) می‌رویم که زندگی اکثریتِ مردم، به نابودی کشیده شده و حاکمیتِ ایران، بی‌کفایتی و عدمِ صلاحیت خود برای تأمینِ امنیت، آزادی و رفاهِ جامعه را بیش از پیش به اثبات رسانده است.

کارگران، معلمان، بازنشستگان، پرستاران و کودکانِ کار، قربانیان اصلی سیاست‌های معیوبِ اقتصادی- اجتماعی-سیاسیِ حکومتی هستند که جز تحکیم و تحمیلِ سلطه و انباشتِ ثروت و سرمایه برای خودی‌های وابسته به نظام، هدفی ندارد.

اینک، حداقل دستمزدِ کارگران به کمتر از یک سومِ خط فقر و یک ششمِ خط رفاه رسیده و تورم لجام‌گسیخته، قدرتِ خرید را چنان فرسوده است که خطبقهٔ کارگر، دیگر از تأمینِ ابتدایی‌ترین نیازهای خود نیز ناتوان شده است. مسکن، درمان، آموزش و حتی تغذیهٔ مناسب، برای مُزدبگیران به کالایی لوکس

تبدیل شده و دسترسی به آن، رؤیایی بیش نیست. با نگاهی اِجمالی به آمار و میزانِ حیرت‌آورِ خودکشی‌های زنجیره‌ای کارگران، دانش‌آموزان، زحمتکشان و فرودستانِ جامعه، به‌ویژه کودکان، می‌توان به عمقِ فاجعه پِی بُرد.

آن‌چه پیش روی ماست، فروپاشی کاملِ امنیتِ معیشتی کارگران و معلمان است؛ و این، نتیجهٔ مستقیمِ سیاست‌هایی است که آگاهانه برای غارتِ نیروی کار و ثروت عمومی، به نفعِ طبقهٔ سرمایه‌دار، اِعمال کرده‌اند.

در این وانفسا، رشدِ انفجاری آمارِ کودکانِ کار و بهره‌کشی از گُردهٔ نحیفشان را شاهد هستیم. کودکانی که به‌جای بهره‌مندی از حق تحصیل، تغذیه، بهداشت و درمانِ رایگان، به دلیلِ تبعیض و فقر، از تحصیل بازمانده و با بی‌رحمانه‌ترین اَشکالِ ممکن، به استثمار کشیده شده‌اند.

کودکان کار، بی‌هیچ حمایتی، در خیابان‌ها، کارخانه‌ها و کارگاه‌های زیرزمینی با حقوقی ناچیز در بازارهای سیاه به حالِ خویش رها شده‌اند. کودکانی که حکومت، نه تنها از آن‌ها حمایت نمی‌کند، بل‌که خود با سیاست‌های ضدِ کارگری و ضد انسانی، عامل اصلی پرتاب شدنِ کودک، به بازار کار است. جایی که سرمایه‌دار و کارفرمایی که برای تولیدِ ارزش اضافه و سودِ کلان، به دنبالِ نیروی کارِ ارزان است، با دهانی باز برای بلعیدنِ کودک به انتظار نشسته است. این رویداد از آن‌رو فاجعه خوانده می‌شود، که طبق آمار، ۳۲ درصدِ تولید در جهان، توسطِ کودکانِ کار به‌دست می‌آید.

با همهٔ این تفاسیر، هرکجا کارگران و معلمان به اعتراض برخاسته‌اند، پاسخِ حکومت نیز چیزی جز سرکوبِ عریان و سازمان‌یافته نبوده است. احضار، بازداشت، ضرب و شتم، صدورِ احکامِ سنگین -از جمله اعدام- و تعلیق‌ها و اخراج‌های گسترده، ابزاری‌ست که حاکمیت برای خاموش کردنِ این مطالباتِ برحق، به کار بسته است. حال آن‌که مطابله‌گری و عدالت‌جویی، نه جُرم که حقِ طبیعی و انکارناشدنیِ آنان و انسانی‌ست.

در ماه‌ها و سال‌های اخیر، هم‌زمان با گسترش فقر و تورمِ افسارگسیخته، که حاصلِ فاصلهٔ عمیق طبقاتی و رشد نابرابری و تبعیض است، شاهد اعتراضاتِ گسترده از سوی اقشارِ مختلف در سراسر کشور نیز بوده‌ایم. حضور هر روزهٔ کارگران، معلمان، بازنشستگان، پرستاران، دانشجویان و دیگر اقشارِ زحمتکش و تحت ستمِ جامعه، برای تأمین رفاه، معیشت و زندگی‌ای درخور، موجِ عظیمی از حمایت کارگران، معلمان و زحمتکشانِ کشورهای متروپل و سراسر جهان را به دنبال داشته و این نشانی از همبستگی طبقاتی و نارضایتی فراگیر و جهانی از نظمی است که به نفع اقلیتِ حاکم بر جهان عمل می‌کند. این تلاش و مقاومتِ جمعی، علی‌رغمِ تمامی برخوردها و سرکوب‌ها، نویدبخشِ آینده‌ای روشن برای کارگران، کودکان و همگان است که هیچ نیرویی توان مهار و خاموش کردن آن را ندارد.

از جمله مشکلاتی که دامنگیرِ قشر مهاجر و پناهجوی طبقهٔ کارگر است، دستگیری و اخراج‌های فله‌ای این جامعهٔ بی‌دفاع و زحمتکش است. این سیاست، با توجه به مغایرت با قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی در رابطه با حقِ پناهندگی و مهاجرت و حقوقِ انسانی پناهجویان، تعرض محسوب شده و زندگی آنان را در گرداب آینده‌ای مبهم و خطرناک، رها می‌سازد. این اقدام، غیر از اینکه بی‌توجهی سازمان‌یافته به سرنوشتِ میلیون‌ها انسان محسوب می‌شود، عاملِ سقوط زنان، کودکان و انسان‌های بی‌گناه در جهنمِ بحران‌زده و از هم گسیخته‌ای به نامِ کشور افغانستان است که آنان را در معرضِ سرکوب و به‌بند کشیدن توسط حکومت ارتجاعی طالبان قرار می‌دهد.

روز معلم، روزِ پاس‌داشتِ مبارزاتِ دکتر ابوالحسن خانعلی، معلمی که در میدانِ مبارزه برای آزادی به خون غلطید، است و در چنین ایامی یادِ او و هم‌سنگرانش را بیش از پیش، گرامی می‌داریم. امروز پرستاران، معلمان، کارگران و حامیانِ کودکان کار و دیگر فعالان اجتماعی و زنان و مردانِ عدالت‌خواه، بیرق‌دارانِ تداومِ راهِ خانعلی‌ها، کمانگرها و دیگر ستم‌کُشتگان و مبارزانِ راه آزادی و برابری برای جهانی عاری از فقر، تبعیض، بی‌عدالتی و سرکوب هستند و ما، به عنوانِ عضوی از این خانواده، اعلام می‌کنیم:

مسئولِ مستقیمِ فقر، گرسنگی، استثمارِ کودکان و فرودستیِ طبقهٔ کارگر و دیگر اقشارِ مُزدبگیر، دولت و سیستمِ حاکم است.

کارگران و زحمتکشان با هیچ شکلی از تحریم و جنگ موافق نیستند و جنگ‌افروزان را عاملِ ناامنی و نابودی زندگیِ خویش قلمداد کرده و بسترسازِ استثمار و سرکوب‌های گسترده‌تر به حساب می‌آورند.

ابراز عقیده و اعتراض به شرایطِ ضد بشری، حق طبیعی هر انسانی است. ما خواستار آزادی فوری و بی قید وشرطِ تمامی کارگران، معلمان و فعالان اجتماعی-سیاسیِ محبوس در زندان هستیم.

ما بر حقِ بی‌چون‌وچرای کارگران و معلمان، برای سازماندهی، اعتصاب، اعتراض و مطالبه‌گری تأکید می‌ورزیم و آزادیِ تشکل و اجتماعات را حقِ طبیعی همهٔ آحاد جامعه می‌دانیم.

ما مبارزه علیه فقر، سرکوب و استثمار را وظیفه‌ای جمعی و توقف‌ناپذیر می‌پنداریم.

پناهجویان و مهاجرانِ افغانستانی، بخشِ مطرود و سرکوب‌شدهٔ طبقهٔ کارگر هستند. توقفِ فوری اخراج آنان و ساماندهی مطالباتِ پناهندگی‌شان باید به‌سرعت در دستورِ کار دولت قرار گیرد.

لغو حکمِ اعدام و کلیهٔ احکامی که حقِ زندگی انسان را از او سلب می‌کند، خواستِ فوری و بی‌قید و شرطِ جامعه است.

مانیفستِ “زن زندگی آزادی” نمادِ برابری، آزادی، رفاه، معیشت و زندگیِ انسانی برای همگان، بویژه کودکان است.

زنده باد اولِ ماهِ مِی، روز جهانی کارگر

و گرامی باد روزِ معلم و یادِ همهٔ ستم‌کشتگانِ راهِ آگاهی و آزادی

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان

اول مِه ۲۰۲۵ – دوازدهم اردیبهشت ۱۴۰۴

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

1- اعتراض کارگران بازنشسته تامین اجتماعی کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله مصوبه مزدی ضد کارگری شورای عالی کار‌، وضعیت نامناسب خدمات بیمه درمانی با راهپیمایی و تجمع درشهرهای اهوازورشت مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان های خوزستان و گیلان،

شوش مقابل فرمانداری شهرستان و

تهران تجمع مشترک جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی، مخابرات وفرهنگی مقابل سازمان تامین اجتماعی

شعارها:

«بندر عباس بندر عباس تسلیئت تسلیئت»

«از معدن تا بندر قتلگاه کارگر »

«از معدن تا بندر نا امنی کارگر»

«کارگر معلم کشوری لشکری اتحاد اتحاد»

«تا حق خود نگیریم از پا نمی نشنیم»

«نه گرما نه سرما نیست جلودارما»

«مسئول بی لیاقت نمی خوایم نمی خوایم»

«فریاد فریاد ازاین همه بیداد»

«این همه بی عدالتی هرگزندیده ملتی»

«آهای رئیس دولت دروغ گفتی به ملت»

«حسین حسین شعارتون دروغ و دزدی کارتون»

«دشمن ما همینجاست دروغ میگن آمریکاست »

«ازخوزستان تا گیلان ننگ براین مدیران»

«ازخوزستان تا تهران ننگ براین مدیران»

«روسری را رها کن فکری به حال ما کن »

«وزیرکار با ئولته دستش تو جیب ملته»

«نه صدقه نه منت حق و بدید با عزت»

«بیمارستان ملکی حق مسلم ماست»

«کارگر زندانی آزاد باید گردد»

«معترض زندانی آزاد بایدگردد»

«سفره بی نان ما چی میخواید از جان ما»

«زیر بار ستم نمی کنیم زندگی جان فدا می کنیم در ره آزادگی ننگ بر این زندگی مرگ بر این زندگی»

«کشورپردرآمد چه بر سر توآمد»

«ایران پردرآمد چه بر سر توآمد»

«نوبت ما که میشه خزانه خالی میشه »

« ایران و غارت کردند ما را بیچاره کردند»

«تامین غارت کردند مارو بیچاره کردند»

«ننگ ما ننگ ما صدا وسیمای ما»

/گزارش تجمع رشت

مردم آزاده و شریف ایران !

امروز یکشنبه ۱۴/اردیبهشت/۴۰۴ فرزندان گیل و دیلم، علیرغم فشارهای حکومت برآمده از سرمایه داری کمپرادور ، با اینکه معلم مبارز و آزادیخواه جاوید نام ” ولی حق شناس ؛ این اسوه اخلاق که براستی در حال” وداع با بخشی از تاریخ ایستادگی ” خود بود ، به خیابان آمده و ضمن پاسداشت یاد او، فریاد رعد آسای خود در کف خیابان با شعار کارگر،معلم ، کشوری، لشکری – اتحاد اتحاد را بر سر تصمیم سازان فرود آوردند و روز کارگر و روز معلم را گرامی داشتند.

ایران ما !

بر خود ببال که هستند انسان‌هایی شعار ” فقط کف خیابون ، بدست میاد حقمون ” را در این شب ظلمانی و اختناق میهن در زنجیر، به مشق می نشینند و به ریش ترس آفرینان ظلمت پرور می خندند . بر خود ببال که عاشقان تو فریاد بر می آورند : ” نه تهدید ، نه زندان ، نه اعدام – نیست جلودارمان ” را به ساده ترین شکل بیان می‌دارند.

” کارگر زندانی ، معلم زندانی آزاد باید گردد”

غرور و سر بلندی هم ، بر تو باد

( مطالبه گران کف خیابان گیلان)

/بیانیه شماره ۵ بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز

*ملت شریف ایران !*

ما می‌گفتیم :

*از خوزستان تا گیلان ننگ بر مدیران،*

*امروز می‌گوییم:*

*از هرمزگان تا گیلان، از بلوچستان تا کردستان، ننگ بر مدیران!*

*ملت بزرگ ایران!*

*فاجعه‌ی بندر رجائی هرمزگان، جنایت مدیران علیه همه‌ی ما ملت ایران بوده است.چرا که ۸۵ میلیون ایرانی، عزادار شده‌اند.*

*ما بازنشستگان، عرض تسلیت داریم به بازماندگان داغدیده‌ی جانباختگان حادثه آتش سوزی اسکله رجائی بندرعباس که ملت ایران را به سوگ، غم، اندوه و ماتم جانکاه فرو برده است*

*ملت شریف ایران*

*اول ماه مه مصادف با ۱۱ اردیبهشت روز همبستگی کارگران جهان، برای رهایی از یوغ مناسبات ضد بشری سرمایه‌داری،*

*۱۲ اردیبهشت، روز معلم، این تولیدگران و سازندگان فرزندان ما ملت بزرگ ایران را، که همواره با بذل وجود خود، الفبای انسان آزادی و عدالتخواه را به آنها آموختند، به همه کارگران و سایر زحمتکشان، ومعلمین شریف ایران بزرگ تبریک وتهنیت عرض می‌نمائیم*

*ملت شریف ایران!*

*درد ما درد شماست،*

*به ما ملحق شوید!*

*ما بازنشستگانیم.*

*خواهان حقمانیم*

*به پشتوانه و در کنار شما.برعلیه ظلم و ستم ،برای احقاق حق و حقوق، درکف خیابون ،فریاد عدالت خواهانه سر میدهیم!*

*بهمین خاطر هرهفته، در یکشنبه های اعتراضی، برای تحقق آزادی و عدالت*

*به کف خیابون می‌آئیم.*

*به همین علت، بیانیه‌ی صنفی – اجتماعی خود را، به شما، اعلام می‌داریم تا با کمک یکدیگر، مطالبات همگانی را، بدست آوریم!*

*اهم مطالبات:*

*۱-* ما بازنشستگان خواهان اجرای مر قانون ماده ۹۶، ۱۱۱،با تعیین سبد معیشتی. جهت افزایش مزدی سالیانه برمبنای تورم اعلام شده ازسوی بانک مرکزی میباشیم.

*۲-* الزام درمان رایگان مطابق ماده قانونی۵۴ سازمان. ت. ا. و

اصل ۲۹ قانون اساسی

*۳-* خواهان ساخت و تجهیز درمانگاها و بیمارستانهای ملکی ت.ا هستیم.. درغیر اینصورت می‌بایست خرید درمان رایگان در کلیه‌ی بیمارستانهای غیر دولتی توسط سازمان تامین صورت اجرایی گردد.

*۴-* بیمه تکمیلی بازنشستگان از انحصار کانونها آزاد و زیر نظر خود سازمان تامین اجتماعی قرار گیرند .

*۵-* بازگشت بانک رفاه کارگران به سازمان. ت. ا

*۶-* افزایشات مبالغ ۴۰ درصد ۱۴۰۳ + افزایش ۳۰ درصد ۱۴۰۴ بر پایه حقوقی احکام سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ که تاکنون انجام نیافته است.

*۷-* پرداخت ۲۵٪ باقی مانده متناسب سازی از سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و معوقات آن طبق برنامه توسعه ۵ ساله ششم اجرا نگردید .

*۸ -* اجرای متناسب سازی توسعه هفتم براساس قاتون مصوب مجلس شورای اسلامی. بطور صحیح بدون فرمول مندرآوردی

*۹-* کوتاه شدن دست ابربدهکاران. دولت ها از سازمان تامین اجتماعی.و سرمایداران اصلی آن کارگران و بازنشستگان هستند.سازمان سرمایه اولیه آن بین النسلی است

*۱۰-* باز پس گرفتن بدهیهای دولت بیش از ۳۰۰۰همت به سازمان.ت.ا. میباشد.

*۱۱-* پرداخت عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی مانند شاغلین. طبق ماده ۹۶

*۱۲-* پرداخت حق جنگی، بدی آب و هوا. دوران اشتغال بکار بازنشستگان در مناطق جنگی برحسب ماده ۱۱۲ برنامه ۵ ساله ششم.

*۱۳-* عدم تاخیر در پرداخت حقوق ماهیانه بدون فوت وقت. حتی در روزهای تعطیلی

*۱۴-* بازگشت حذف بیش از ۴۰۰ قلم دارو از دفترچه تامین اجتماعی حیاتی و الزامیست

*۱۵-* لغو مصوبه ۱۲ ماده ائی هیئت وزیران در مورخه ۱۴٠۳/۱٠/۲۴ واگذاری سهام و فروش شرکت های متعلق به سازمان. ت. ا

*۱۶-* لغو ادغام صندوق های بازنشستگی کشوری و فولاد در سازمان تامین اجتماعی

*۱۷-* جایگزین اشتغال فرزندان بازنشستگان

*لشکری، کشوری، فولادی، تامین اجتماعی اتحاد اتحاد !*

**معیشت، منزلت، درمان رایگان حق مسلم ماست !*

*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان«اهـواز»*

2- ادامه اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به سطح نازل حقوق منجمله اجرا نشدن همسان سازی،عدم پرداخت مطالبات معوقه وخدمات درمانی ناکافی با راهپیمایی وتجمع مقابل صندوق بازنشستگی فولاد درشهرهای اصفهان و کرمان با شعارهای«فولادی دادبزن حق توفریادبزن»،« فریاد فریاد از این همه بیداد»،«هم مجلس هم دولت دروغ گفتند به ملت»،«هم مجلس هم دولت دروغ میگند به ملت»، «دزدیاتون کم کنید مشکل ما رو حل کنید»،«گرانی تورم بلای جان مردم»و….

*تجمع اعتراضی سراسری بازنشستگان ارتش نسبت به عدم افزایش حقوق مقابل کانون‌های بازنشستگی چند شهرستان

روزیکشنبه 14 اردیبهشت، بازنشستگان ارتش برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست به تجمع مقابل کانون‌های بازنشستگی چند شهرستان زدند و خواهان پاسخگویی به مطالبات معیشتی خود منجمله اصلاح همسان‌سازی حقوق شدند.

*ادامه اعتراضات کارگران رسمی استخدام سال 92 نفت نسبت به سطح پایین حقوق و عدم اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت وقانون 5 ساله پیمانی برای رسمی کامل شدن مقابل وزارتخانه در تهران

روزیکشنبه 14 اردیبهشت، کارگران رسمی استخدام سال 92 نفت در ادامه اعتراضاتشان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت وقانون 5 ساله پیمانی برای رسمی کامل شدن خود را به تهران رساندند و مقابل ساختمان مرکزی وزارت نفت واقع در خیابان حافظ تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: با حدود ده سال سابقه کار عملیاتی دستمزدهای دریافتی خود انتقاد دارند و می‌گویند: کف حقوق را به ما می‌پردازند و تفاوت حقوق ما و سایر رسمی‌ها بسیار است.

آنها افزودند:خواستار اجرای کامل ماده 10 قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت، قانون حمایت از ایثارگران و حفظ استقلال صندوق بازنشستگی نفت هستند.

/تجمع اعتراضی کارگران رسمی نفت،استخدامی آزمون سال ۹۲ به بعد،

امروز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴تهران، مقابل ساختمان وزارت نفت.

تجمع اعتراضی همکاران به دلیل عدم توجه و رسیدگی به خواستهای صنفی و معیشی شان با فراخوان قبلی صورت گرفت و تا لحظه انتشار این خبر در جریان است.

خواسته های فوری همکاران عبارتند از؛

– اصلاح و به روزرسانی جدول پایه حقوق خود،

– اجرای صریح و کامل ماده ۱۰

– اصلاح میانگین شایستگی و طرز کار

– اجرای فوق العاده ترمیم حقوق و فوق العاده خاص برای کارگران رسمی با توجه به زمان استخدام (سال ۹۲) که میبایستی تعدیل مدرک، مدت زمان پیمانی طبق قانون ۹۲ باشد.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیررسمی نفت(ارکان ثالث)از اعتراضات حق طلبانه این همکاران و سایر بخش‌های نفت حمایت می‌کند.

یاد آوری:

/دومین تجمع اعتراضی کارگران رسمی استخدام سال 92 مناطق نفت خیز جنوب نسبت به سطح پایین حقوق درساختمان ستاد شرکت دراهواز

روزشنبه 18 اسفند برای دومین بار درسال جاری، کارگران رسمی استخدام سال 92 مناطق نفت خیز جنوب برای اعتراض به سطح پایین حقوق درساختمان ستاد شرکت دراهوازتجمع کردند.

براساس گزارش منتشره، ابتدا به دستور مدیران، حراست مانع حضور نفرات در ستاد شد و پس از وارد شدن تعدادی از همکاران در محوطه و شروع به تجمع زیر بارش باران ، با ورود هم زمان‌ مدیر دفتر پیرامون برای شنیدن دغدغه همکاران نمایندگان وارد ساختمان شدند و هم زمان حراست با متفرق کردن نیروها به تجمع پایان داد و در نهایت پیرامون هم از پذیرفتن نفرات خودداری به عمل آورد.

گفتی است که این همکاران پس از یک دهه فعالیت در شرکت به دنبال حقوق ضایع شده خود هستند و هنوز وعده ی مدیران برای اصلاح حقوق نتیجه ی مثبتی به همراه نداشته است.

طبق اطلاع کسب شده پس از این رفتار مدیران زمزمه های برگزاری تجمع بزرگی در تهران به گوش‌میرسد.

/تجمع اعتراضی کارگران رسمی استخدام سال 92 مناطق نفت خیز جنوب نسبت به سطح پایین حقوق مقابل ساختمان شرکت دراهواز

روزشنبه 4 اسفند، کارگران رسمی استخدام سال 92 مناطق نفت خیز جنوب برای اعتراض به سطح پایین حقوق مقابل ساختمان شرکت دراهوازتجمع کردند وخواهان اصلاح جدول بدو استخدام شدند.

*دومین تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک نسبت به عدم پرداخت مطالبات درسال جدید

روز شنبه 13اردیبهشت برای دومین بار درسال جدید، کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک برای اعتراض به عدم پرداخت مطالبات از جمله بخشی از حقوق فروردین ماه به همراه بن کارت، عیدی و همچنین برخی مزایای مناسبتی و عرفی کارگران همانند ماه رمضان و روز کارگر دست به تجمع در محل کارشان زدند.

یکی از کارگران حق طلب به خبرنگار رسانه ای گفت: ماشین‌سازی اراک از شرکتهای تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان است. پیش از این به کارگران مزایای مربوط به حق هزینه تحصیلی فرزندان، حق تخصص پرسنل غیر کارشناس و کمک‌های نقدی و غیر نقدی، قبل از ماه رمضان، عید نوروز و عید فطر و مزایای عرفی و مناسبتی دیگر داده می‌شد اما این مزایا از چندسال پیش کاهش و برخی به طور کامل قطع شده است.

او گفت: کارگران از وضعیت فعلی کار خود در شرکت ماشین‌سازی اراک رضایت ندارند؛ این در حالیست که اخیرا استانداری در سی وششمین جشنواره امتنان از کارگران، از مدیریت ماشین‌سازی به عنوان واحد نمونه و برتر استان تقدیر کرده است.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک نسبت به عدم پرداخت مطالبات

روز یکشنبه 17 فروردین، کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات دست به تجمع یکساعته در این واحد تولیدی زدند.

یکی از کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفت: ما شماری از کارگران کارخانه ماشین‌سازی اراک هستیم که در ادامه بی‌توجهی کارفرمای خود به وضعیت مطالبات معوقه خود اعتراض داریم.

وی افزود:پرداخت مطالبات عرفی و مناسبتی کارگران این کارخانه از ماه‌ها پیش به تاخیر افتاده و درخواست آن‌ها؛ تسریع در پرداخت همه مطالبات عرفی و مناسبتی است.

او ادامه داد: برخی مزایای مربوط به حق هزینه تحصیلی فرزندان، حق تخصص پرسنل غیر کارشناس و کمک‌های نقدی و غیر نقدی که قبل از ماه رمضان، عید نوروز و عید فطر در سال‌های گذشته به ما پرداخت می‌شد، کاهش و حتی در برخی موارد به طور کامل قطع شده است.

*اعتراض کارگران شهرداری ایذه نسبت به ملا خورشدن عیدی و حرکات نمایشی شهردار

روز یکشنبه 14 اردیبهشت، اعتراض کارگران شهرداری ایذه نسبت به ملا خورشدن عیدی و حرکات نمایشی شهرداراین شهرستان دراستان خوزستان،رسانه ای شد.

کارگران معترض شهرداری ایذه ضمن ابراز گلایه مندی از نگاه تبعیض آمیز شهرداری ایذه در پرداخت حق و حقوق کارگرانبه خبرنگاررسانه ای گفتند: در تمام طول سال با نگاه تبعیض آمیز با ما برخورد می شود؛ عید امسال بدون دریافت هرگونه حق و حقوقی سال نو را شروع کردیم که اصلاً آغاز خوبی نبود.

آنها افزودند: شهردار ایذه با چند شاخه گل در کنار چند کارگر ایستاده، فیلم گرفته و در فضای مجازی منتشر کرده و گفته که از کارگران تجلیل شد. لطفا بگوئید از کدام کارگران؟ آنهایی که زیر کولر در ساختمان شهرداری نشسته اند یا ما که در شرایط بسیار بد و گرما کار می کنیم؟

کارگران حق طلب شهرداری ایذه : سه روز پیش به ما گفتند که دو میلیون و نیم برای روز کارگر در نظر گرفته اند، بعد گفتند این مبلغ را فقط به کارگران داخل ساختمان شهرداری پرداخت کرده اند و برای ما یک میلیون مقرر کرده اند، در آخر هم گفتند پیمانکار باید بدهد و حالا که به پیمانکار مراجعه کردیم می گوید من پرداختی ندارم.

*ادامه اعتراضات لنجداران استان بوشهر نسبت به قانون جدید ته لنجی با تجمع در بندر دیر

برپایه فیلم منتشره در شبکه های اجتماعی،روزیکشنبه 14 اردیبهشت،در ادامه اعتراضات لنجداران استان بوشهر نسبت به قانون جدید ته لنجی+،تجمعی در بندر دیر هم برگزارشد.

+تجمع اعتراضی جمعی ازلنجداران بندر گناوه نسبت به مصوبه معافیت ته ‌لنجی مقابل ساختمان تعاونی لنجداران

روزچهارشنبه 3 اردیبهشت، جمعی ازلنجداران بندر گناوه برای اعتراض به مصوبه معافیت ته ‌لنجی مقابل ساختمان تعاونی لنجداران این شهر دراستان بوشهر زدند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،تجمع کنندگان سه خواسته اصلی خود رابشرح زیر اعلام کردند:

1- حذف یک‌باره معافیت ته‌لنجی در طول ۵ سال گذشته

2- تحمیل 50 درصد مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر مبنای ارزش سیف کالا

3- حذف سهمیه سوخت لنج‌های تجاری

بنا بهمین گزارش معترضان در این تجمع اعلام کردند:اعمال ناگهانی این قوانین جدید، خسارات جدی به کسب‌وکار لنجداران وارد کرده و ادامه فعالیت را برای بسیاری از آن‌ها دشوار کرده است. آن‌ها خواستار بازنگری فوری در این تصمیمات و گفتگو با نمایندگان دولت برای یافتن راه‌حلی عادلانه شدند.

*تجمع اعتراضی کسبه و تولیدکنندگان الوند نسبت به قطعی مکرر برق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل اداره برق

تصویر منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 14 اردیبهشت،از تجمع اعتراضی کسبه و تولیدکنندگان الوند نسبت به قطعی مکرر برق وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل اداره برق این شهردراستان قزوین خبرمی دهد.

*ادامه اعتراضات خریداران مدیران خودرونسبت به بلاتکلیفی وعدم تحویل سرموعد ماشین با تجمع مقابل ساختمان شرکت

تصاویرمنتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 14 اردیبهشت،از ادامه اعتراضات خریداران مدیران خودرونسبت به بلاتکلیفی وعدم تحویل سرموعد ماشین با تجمع مقابل ساختمان شرکت،خبرمی دهند.

*تجمع اعتراضی دانشجویان زن خوابگاه ولنجک دانشگاه بهشتی نسبت به قطعی آب وبرق

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،از تجمع اعتراضی روزیکشنبه 14 اردیبهشت دانشجویان زن خوابگاه ولنجک دانشگاه بهشتی نسبت به قطعی آب وبرق ،خبرمی دهد.

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بازداشت نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران را به‌شدت محکوم می‌کند.

پنج تن از کارگران مترو تهران، که به نمایندگی از همکاران خود پیگیر اصلاحات اساسی در اساسنامه شرکت مترو و بهبود شرایط پرداخت حقوق و مزایا بودند، تنها یک روز پیش از روز جهانی کارگر، در منزل شخصی‌شان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تاکنون هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره وضعیت، محل نگهداری و اتهامات وارده به آنان منتشر نشده است.

کارگران‌مترو که با تلاش شبانه‌روزی در شرایط دشوار و آسیب‌زا در تونل‌های زیرزمینی سفر ایمن و راحت شهروندان را ممکن می‌سازند، خود از امکانات رفاهی لازم و حقوق اساسی محروم‌اند.

در شرایطی که کارگران به دلیل حق‌خواهی و اعتراض به تورم افسارگسیخته با تهدید، اخراج، بازداشت و پرونده‌سازی مواجه‌اند، وظیفه‌ی همه‌ی ما کارگران است که با اتحاد و همبستگی در برابر این سرکوب‌ها ایستادگی کنیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد، ضمن محکومیت قاطع بازداشت نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران، خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط آنان، آزادی کلیه‌ی فعالان کارگری زندانی و رعایت کامل حقوق تمامی کارگران است.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

*کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های آزاد کارگری، بازداشت پنج تن از نمایندگان کارگران شرکت بهره‌برداری مترو تهران را به‌شدت محکوم می‌کند.

این کارگران که تنها یک روز پیش از روز جهانی کارگر، در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند، به نمایندگی از همکاران‌شان خواستار اصلاحات اساسی در اساسنامه شرکت مترو و بهبود وضعیت حقوق و مزایا بودند. با گذشت چند روز از بازداشت، هنوز هیچ اطلاعات رسمی درباره وضعیت، محل نگهداری یا اتهامات آنان منتشر نشده است.

کارگران مترو که با تلاش شبانه‌روزی در شرایط طاقت‌فرسا، ایمنی و رفاه شهروندان را در حمل‌ونقل زیرزمینی تأمین می‌کنند، خود از ابتدایی‌ترین حقوق صنفی و انسانی محروم‌اند. در حالی که مطالبات بحق کارگران با تهدید، بازداشت، اخراج و پرونده‌سازی پاسخ داده می‌شود، مسئولیت جمعی ماست که با اتحاد و مقاومت، در برابر این سرکوب‌ها ایستادگی کنیم.

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های آزاد کارگری، ضمن حمایت کامل از کارگران مترو و دیگر فعالان کارگری، خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط بازداشت‌شدگان و به رسمیت شناختن کامل حقوق بنیادین کارگران در ایجاد تشکل‌های مستقل و اعتراض به شرایط ناعادلانه است.

*فاجعه‌ی مرگبار بندر رجایی؛ تداوم بی‌مسئولیتی و پاسخ‌ندادن نهادها

فاجعه‌ دلخراش انفجار در بندر شهید رجایی تاکنون منجر به جان‌باختن نزدیک به ۱۰۰ نفر، مفقود شدن ده‌ها تن، و مجروح شدن بیش از ۱۰۰۰ نفر شده است. گزارش‌ها تأکید می‌کنند که دست‌کم ۹۰ درصد قربانیان این فاجعه از میان کارگران بوده‌اند. در مواردی حتی امکان شناسایی یا یافتن اجساد برخی قربانیان وجود ندارد.

این انفجار مهیب، خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری به رانندگان و کامیون‌داران وارد کرده است. شمار زیادی از رانندگان در جریان این حادثه مصدوم، مفقود یا جان‌باخته‌اند. ده‌ها کامیون نیز در اثر موج انفجار یا آتش‌سوزی از بین رفته یا آسیب جدی دیده‌اند. بسیاری از این رانندگان، به دلیل نداشتن بیمه تأمین اجتماعی و عدم پوشش بیمه‌ای کامل برای وسایل نقلیه‌شان، اکنون در شرایطی بحرانی و بی‌پناه قرار دارند. شرکت‌های بیمه نیز از پرداخت خسارات کامل سر باز زده‌اند.

با گذشت بیش از یک هفته از این فاجعه، هیچ نهاد رسمی پاسخگوی وضعیت رانندگان و خسارات وارده به آنان نبوده است. این فاجعه‌سازی و‌ همزمان بی‌تفاوتی و سکوت مسئولان، موجب نگرانی و خشم عمیق رانندگان و خانواده‌هایشان شده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن ابراز همدردی دوباره با تمام قربانیان این فاجعه، از جمله همکاران راننده، بعنوان بخشی از جنبش کارگران‌حمل و‌ نقل قاطعانه خواهان برخورداری کلیه رانندگان از بیمه‌ی کامل خودرو و پوشش بیمه‌ی تأمین اجتماعی است. همچنین، ما بر لزوم پرداخت کامل حقوق و مزایای ایام بیماری و بلاتکلیفی به‌ کلیه‌کارگران از سوی کارفرمایان و شرکت‌های بیمه تأکید می‌کنیم.

اعتراضات رانندگان و رژه‌ی کامیون‌ها در شهرهای مختلف کشور، نماد روشنی از همبستگی طبقاتی و نیز اعتراض به فاجعه سازی و سهل‌انگاری‌های مرگ‌بار مسئولان است. این حرکت‌ها نه‌تنها ابراز همدلی با هم‌قطاران داغ‌دیده، بلکه فریادی علیه فاجعه‌ای‌ست که می‌توانست با حداقل تدبیر قابل پیشگیری باشد.

این فاجعه بار دیگر نشان داد که فقدان تشکل‌های مستقل، سراسری و نیرومند کارگری، و نبود نظام بیمه‌ای فراگیر و عادلانه، کارگران از جمله رانندگان را در لحظات بحرانی کاملاً بی‌پناه و آسیب‌پذیر می‌سازد. بر همین اساس، ما خواهان آن هستیم که نهادهای مسئول فوراً پاسخگوی این فاجعه شوند، خسارات وارده را جبران کرده، و برای تأمین امنیت شغلی، جانی و بیمه‌ای کلیه کارگران از جمله رانندگان‌کامیون اقدامات فوری و عملی انجام دهند.

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۴

*جان باختن یک کارگر مقنی درقزوین براثر سقوط در چاه

روز یکشنبه 14 اردیبهشت، یک کارگر مقنی 36 ساله تبعه افغانستان براثر سقوط به داخل چاه آب در روستای همت‌آباد قزوین واحتمالا برق گرفتگی در دم جان خود را ازدست داد.

*سوختگی‌های شدید 5 کارگر در حادثه آتش‌سوزی شهرک صنعتی محمود آباد قم؛وخامت حال 2 کارگر با سوختگی بالای 90 درصدی

روز یکشنبه 14 اردیبهشت،براثر آتش سوزی در یکی از واحدهای صنعتی شهرک صنعتی محمودآباد قم 5 کارگر دچار سوختگی شدید شدند.حال 2 کارگر بدلیل سوختگی بالای 90 درصدی وخیم گزارش شده است.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری