اخباروگزارش های کارگری 25 اردیبهشت ماه 1404

اخباروگزارش های کارگری 25 اردیبهشت ماه 1404

– اعتراض کارگران کارخانه قوطی سازی آرمان گستر نوین کنارک نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار و کاهش سابقه بیمه

– صاحب منصبان هرجا پامی گذارند با اعتراض حق طلبان روبرو می شوند

اعتراض جمعی از اهالی اسلام آباد غرب نسبت به وضعیت مسکن ملی،بلاتکلیفی راه‌آهن و شرایط نامناسب جاده‌ها این شهرستان همزمان با سفر وزیر راه‌ وشهرسازی

– ادامه اعتراضات نانوایان کشور نسبت به عدم واریز یارانه نانوایی‌ها،افزایش حق بیمه ، نرخ نان وقطعی مکرربرق باتجمع مقابل فرمانداری شهرستان شاهین شهر

– تحریم غذای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دراعتراض به کیفیت غذای سلف سرویس

– فقر درآمدی در ایران چگونە بە فقر آموزشی انجامیدە است؟؟

*******

*اعتراض کارگران کارخانه قوطی سازی آرمان گستر نوین کنارک نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار و کاهش سابقه بیمه

روز پنج شنبه 25 اردیبهشت، اعتراض کارگران کارخانه قوطی سازی آرمان گستر نوین واقع در شهرک صنعتی کنارک، استان سیستان و بلوچستان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق درشبکه های اجتماعی منتشر شد.

به گزارش یک منبع خبری محلی،کارگران پس از چند بار پیگیری بی‌نتیجه و تهدید به اعتصاب، با واکنش‌هایی چون کاهش سابقه بیمه، تهدید به اخراج و فشارهای غیرقانونی مواجه شده‌اند.

یکی از کارگران به این منبع گفت:حقوق یک ماه قبل‌مان را هنوز نداده‌اند. وقتی اعتراض کردیم، گفتند بیمه‌تان را کم می‌کنیم یا اخراج می‌شوید.

کارگران معترض گفتند: این وضعیت در حالی ادامه دارد که هزینه‌های زندگی در منطقه به‌شدت بالا رفته و برخی از آن‌ها حتی توان خرید اقلام اولیه زندگی را ندارند.

*صاحب منصبان هرجا پامی گذارند با اعتراض حق طلبان روبرو می شوند

اعتراض جمعی از اهالی اسلام آباد غرب نسبت به وضعیت مسکن ملی،بلاتکلیفی راه‌آهن و شرایط نامناسب جاده‌ها این شهرستان همزمان با سفر وزیر راه‌ وشهرسازی

روز پنج شنبه 25 اردیبهشت همزمان با سفر وزیر راه‌ وشهرسازی به اسلام آباد غرب وپیش از سخنرانی وی،جمعی ازاهالی این شهرستان با تجمع و اظهارنظراعتراضشان را نسبت به وضعیت مسکن ملی،بلاتکلیفی راه‌آهن و شرایط نامناسب جاده‌ها بنمایش گذاشتند ورسانه ای کردند.

یک زن معترض خطاب به وی گفت: چرا می‌گویید مسکن ملی رایگان است، من طلای خودم را گرمی پانصد هزار تومان فروخته‌ام تا پول مسکن ملی را پرداخت کنم.

یکی دیگر اززنان معترض نیزگفت: تمام پس‌انداز خود را برای مسکن پرداخت کرده‌ام ولی صاحب خانه نشده‌ام و برای اجاره خانه ماهانه چندین میلیون تومان پرداخت می‌کنم.

یکی دیگر اززنان معترض خطاب به وزیر دولت دستگاه رهبری گفت: حرف مردم را بشنوید.

این تجمع واعتراض باعث تاخیرسخنرانی وزیرشد.

*ادامه اعتراضات نانوایان کشور نسبت به عدم واریز یارانه نانوایی‌ها،افزایش حق بیمه ، نرخ نان وقطعی مکرربرق باتجمع مقابل فرمانداری شهرستان شاهین شهر

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی بتاریخ 25 اردیبهشت،از ادامه اعتراضات نانوایان کشور نسبت به عدم واریز یارانه نانوایی‌ها،افزایش حق بیمه ، نرخ نان وقطعی مکرربرق باتجمع مقابل فرمانداری شهرستان شاهین شهردرهفته جاری ،خبر می دهد.

*تحریم غذای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دراعتراض به کیفیت غذای سلف سرویس

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،از اعتراض روز چهارشنبه 24 اردیبهشت، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نسبت به کیفیت غذای سلف سرویس با امتناع از خوردن غذا پس از تحویل و به صف کردن سینی های غذا در محوطه این واحد آموزش عالی خبر می دهد.

*فقر درآمدی در ایران چگونە بە فقر آموزشی انجامیدە است؟؟

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارش تازه‌ای را با عنوان «پایش ابعاد فقر آموزشی در ایران سال ۱۴۰۲» منتشر کرده است که از شکاف عمیق فرصت‌های آموزشی میان اقشار برخوردار و محروم حکایت دارد.

براساس این گزارش که ۲۰ اردیبهشت منتشر شده، میانگین هزینۀ آموزش نسبت به کل هزینه‌های خانوار از ۴.۷۲ درصد در سال ۱۳۹۷ به حدود یک درصد در سال ۱۴۰۲ سقوط کرده و فراتر از آن، در بین سه دهک پایین درآمدی، فقر آموزشی به یک معضل جدی تبدیل شده است.

برخی دیگر از دادەهای این گزارش بە قرار زیر است:

حدود ٥٤ درصد از والدین در سە دهک اول درآمدی فاقد مدرک دیپلم‌اند. فرزندان آنها میانگین نمرە درک مطلب‌شان ٣٩٥ است، در حالی کە میانگین نمرە فرزندان والدین تحصیل‌کردە بە ٤٤٠ می‌رسد.

از نظر دسترسی دیجیتال، ٥٥ درصد دانش‌آموزان در محیط‌هایی با کمبود منابع یادگیری هستند و دسترسی بە اینترنت در دهک‌های پایین بە مراتب کمتر است، کە شکاف دیجیتال را تشدید کردە است.

میانگین تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌ها در مقطع ابتدایی ٢٤/٤ و در متوسطە اول ٢٦/٢ نفر است.

در برخی استانها تا ٢٤ درصد معلمان مدرک پایین‌تر از کارشناسی دارند و در استانهایی مانند کهگیلویە و بویراحمد، ٣٨ درصد کلاس‌ها چندپایەاند.

در استان سیستان و بلوچستان، بیش از ٥٨ درصد جوانان ١٨ تا ٢٤ سالە موفق بە دریافت مدرک دیپلم نشدەاند. این آمار نشان‌دهندە شکاف جدی آموزشی در مناطق محروم است.

در کنکور ١٤٠٢، حدود ٣٤ درصد پذیرفتە‌شدگان از دهک‌های نهم و دهم درآمدی بودند، در حالی کە فقط ٩/١ درصد از دهک‌های فقیر اول و دوم قبول شدند. در رتبەهای زیر ٣٠٠٠، سهم دهک‌های بالا ٥٤ درصد و سهم دهک‌های پایین تنها ٣/٤ درصد بود.

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران سالهاست نسبت بە وجود تبعیض‌ها و شکافهای عمیق در نظام آموزشی هشدار دادە و بسیاری از فعالان صنفی و اعضای تشکل‌ها بە خاطر افشای همین حقایقی کە در گزارش رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس آمدە، از سوی نهادهای امنیتی و قضایی دستگیر، محاکمە و مجازات شدەاند. مکررا هشدار می‌دهیم تداوم چنین سطحی از بی‌عدالتی و تبعیض، چنان نیرویی از نارضایتی، تضادطبقاتی و خشونت تولید می‌کند کە هیچ‌کس و هیچ‌چیز را یارای مقابلە با آن نخواهد بود.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

پیام بگذارید

رفیق فواد مصطفی سلطانی

اتحاد کارگری